Édes, fahéjas agnolotti

Agnolotti di Pontebba

| Édes-gyümölcsös agnolotti receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes, fahéjas agnolotti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 db tojás
25 dkg búzaliszt
A tetejére:
2 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint frissen őrölt fahéj
A töltelékhez:
25 dkg ricotta sajt
10 dkg aszalt szilva
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet púpozzuk gyúródeszkára vagy más sima munkafelületre, csináljunk bele mélyedést, abba tegyük a tojást, és dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva tegyük félre és pihentessük 20 percig.

2. Nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokká tésztagép vagy sodrófa segítségével.

3. Vágjunk a lapokból 4-5 centiméter átmérőjű köröket.

4. Készítsük el a tölteléket. A forró vízben puhára főzött aszalt fügét és a szilvát aprítsuk fel, keverjük össze a ricottával és a cukorral.

5. Tegyünk a tésztakörök közepére kevés tölteléket. Zárjuk le őket vagy félbehajtva, félkör alakúra, vagy 2-2 körlapot rakjunk egymásra, és óvatosan nyomjuk össze a széleket.

6. Forrós, sós vízben 5 perc alatt főzzük meg őket. Szűrjük le, locsoljuk meg olvasztott vajjal, majd hintsük rájuk a porcukrot és a fahéjat.

Édes, fahéjas agnolotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Édes, fahéjas agnolotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
pinterest