Édes, fahéjas agnolotti
Agnolotti di Pontebba



Elkészítés:
1. A lisztet púpozzuk gyúródeszkára vagy más sima munkafelületre, csináljunk bele mélyedést, abba tegyük a tojást, és dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva tegyük félre és pihentessük 20 percig.
2. Nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokká tésztagép vagy sodrófa segítségével.
3. Vágjunk a lapokból 4-5 centiméter átmérőjű köröket.
4. Készítsük el a tölteléket. A forró vízben puhára főzött aszalt fügét és a szilvát aprítsuk fel, keverjük össze a ricottával és a cukorral.
5. Tegyünk a tésztakörök közepére kevés tölteléket. Zárjuk le őket vagy félbehajtva, félkör alakúra, vagy 2-2 körlapot rakjunk egymásra, és óvatosan nyomjuk össze a széleket.
6. Forrós, sós vízben 5 perc alatt főzzük meg őket. Szűrjük le, locsoljuk meg olvasztott vajjal, majd hintsük rájuk a porcukrot és a fahéjat.