Velencei borjúmáj polentával

Fegato alla veneziana con quenelles di polenta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Velencei borjúmáj polentával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg borjúmáj
5 dkg finomliszt
1 és ¼ dl húsalaplé
10 dkg vaj
50 dkg vöröshagyma
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
igény szerint
A polentához:
25 dkg kukoricaliszt
10 dl víz

Elkészítés:

1. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.

2. A májat vágjuk vékony csíkokra, és forgassuk lisztbe. Adjuk a hagymához, és jól keverjük össze. Öntsük alá a bort, forraljuk el, majd jöhet az alaplé, a petrezselyem, végül - ha már teljesen elkészült - sózzuk meg.

3. Közben forraljuk fel vizet, tegyünk bele sót, és szórjuk bele a kukoricalisztet, miközben folyamatosan keverjük habverővel.

4. Főzzük 40-45 percen keresztül, főzőkanállal gyakran megkeverve.Ha kész, két vízbe mártott kanál segítségével formázzunk belőle gombócokat, és így tálaljuk a máj mellé.

5. A májat rövid ideig nagy lángon süssük, mert egyébként kemény lesz. Lisztet nem kell feltétlenül használnunk, de ha lisztbe forgatjuk, akkor lágyabb lesz, a szósz pedig sűrűbb.

Ha májat készítünk, csak végén sózzuk, mert a só vizet von el belőle, és kemény, rágós lesz.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Velencei borjúmáj polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 539 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Velencei borjúmáj polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recepttár