Csípős tésztaleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős tésztaleves
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl húsleves
3 evőkanál paradicsompüré
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
40 dkg vesebab
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint koriander

Elkészítés:

1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.

2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymával, a fokhagymával és a chilivel együtt.

3. A babról és a kukoricáról leöntjük a levet, és lecsepegtetjük őket, majd a darált húshoz adjuk a paradicsommal és a levével együtt, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.

4. Belekeverjük a paradicsompürét, aztán ráöntjük a levest. Beletesszük a tésztát, és a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, végül a korianderrel díszítve tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Csípős tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Csípős tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
van itthon