Csípős tésztaleves



Elkészítés:
1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymával, a fokhagymával és a chilivel együtt.
3. A babról és a kukoricáról leöntjük a levet, és lecsepegtetjük őket, majd a darált húshoz adjuk a paradicsommal és a levével együtt, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
4. Belekeverjük a paradicsompürét, aztán ráöntjük a levest. Beletesszük a tésztát, és a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, végül a korianderrel díszítve tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.
2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.
3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.