Hagymás-szalonnás lóbab
Fave al guanciale
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.
2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.
3. Ha aranybarnára pirult a szalonna és a hagyma is, akkor keverjük hozzájuk a friss lóbabot. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk kb. 15 percig, közben időnként öntsünk alá egy kevés forró vizet, ha szükségesnek látjuk. Forrón tálaljuk.
Ha száraz babból készítjük, akkor a babot előbb főzzük meg, és rövidebb ideig pároljuk a hagymával és a szalonnával, mint a friss babot, de közben adjunk hozzá egy kevés száraz fehérbort.