Hagymás-szalonnás lóbab

Fave al guanciale

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás-szalonnás lóbab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg tokaszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
100 dkg friss lóbab
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.

2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.

3. Ha aranybarnára pirult a szalonna és a hagyma is, akkor keverjük hozzájuk a friss lóbabot. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk kb. 15 percig, közben időnként öntsünk alá egy kevés forró vizet, ha szükségesnek látjuk. Forrón tálaljuk.

Ha száraz babból készítjük, akkor a babot előbb főzzük meg, és rövidebb ideig pároljuk a hagymával és a szalonnával, mint a friss babot, de közben adjunk hozzá egy kevés száraz fehérbort.
Hagymás-szalonnás lóbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 191 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Hagymás-szalonnás lóbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
könyvek