Gyors kis pizzák

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyors kis pizzák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
3 nagyobb paradicsom
2 teáskanál finomra vágott, friss oregánó
2 szál friss bazsalikom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
40 dkg pizzatészta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy nagyobb sütőlapot.

2. Tekerjük ki a tésztát, és egy egyszerű pogácsaformával (vagy egy pohárral) szaggassunk belőle kerek darabokat.

3. Tegyük a kerek tésztácskákat a kiolajozott sütőlapra, egymástól jó távolra. A tetejükre tegyünk egy-egy szelet paradicsomot, néhány kocka mozzarella sajtot, lemosott és leszűrt kapribogyót, fokhagymát és bazsalikomot. Szórjuk meg sóval, borssal és oregánóval.

4. Tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára (körülbelül 15 perc alatt).

5. Csúsztassuk át a kis pizzákat egy tálra, és díszítsük a megmaradt apróra vágott paradicsommal. Forrón vagy még melegen tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 teáskanál szárított élesztő
22.5 dkg finomliszt
6 evőkanál langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet.

2. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat (1. kép).

3. A tésztát enyhén lisztezett deszkára (munkalapra) borítjuk, cipót formázunk belőle (2. kép).

4. Ököllel szétnyomkodjuk (3. kép), a távolabbi végét kissé visszahajtjuk, és az egészet a tenyerünk alsó felével magunktól eltoljuk. A tésztát egy negyed fordulattal elforgatjuk, majd az előbbi visszahajtós-eltolós mozdulatot megismételjük. A tészta kidolgozását 8-10 percig folytatjuk. Végül újra cipóvá formázzuk. Akkor jó, ha szép sima és már nem ragad.

5. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával (vagy egy konyharuhával) (4. kép), és meleg helyen kelesztjük 60 percen át, vagy amíg a tészta duplájára nő. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megkelt-e, hogy ujjunkkal benyomjuk, ha az ujjunk nyoma ott marad, akkor a tészta feldolgozásra kész.

Gyors kis pizzák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 461 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Gyors kis pizzák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
cikkek