Lekváros kifli és fahéjas kalács



Elkészítés:
1. Kevés langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. Egy tálba rakjuk a lisztet, a sütőport, a tojássárgákat, a sót, a cukrot, a citrom reszelt héját, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beleöntjük az olajat, a maradék tejet és jól összegyúrjuk.
3. Nem kelesztjük hanem egyből lisztezett deszkára rakva kinyújtjuk. Ízlés szerinti háromszögekre vágjuk, megtöltjük a lekvárral és szorosan feltekerjük. Én 12 db-ot készítettem belőle.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva 180 °C-os sütőben sütjük kb. 25 percig.
5. A tészta másik felét téglalap alakúra nyújtva megkenjük a fahéjas vajjal: a felolvasztott vajba belekeverjük a porcukrot és a fahéjat.
6. Miután megkentük feltekerjük, majd óvatosan hosszában kettévágjuk. A két vágott oldalát egymáshoz illesztve óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot.
7. A két végét picit összenyomjuk és 175 °C-os sütőben sütjük 25 percig. Tálaláskor mindkét sütit megszórjuk porcukorral.