Lekváros kifli és fahéjas kalács

| , Lekváros kifli receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lekváros kifli és fahéjas kalács
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kalácshoz:
2 púpozott teáskanál őrölt fahéj
4 púpozott teáskanál porcukor
3 dkg vaj
A kiflikhez:
igény szerint lekvár
A tésztához:
2 evőkanál kristálycukor
½ db citrom reszelt héja
1 csipet
másfél dl olaj
1 csomag sütőpor
5 dkg élesztő
2 és fél dl tej
50 dkg liszt

Elkészítés:

1. Kevés langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

2. Egy tálba rakjuk a lisztet, a sütőport, a tojássárgákat, a sót, a cukrot, a citrom reszelt héját, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beleöntjük az olajat, a maradék tejet és jól összegyúrjuk.

3. Nem kelesztjük hanem egyből lisztezett deszkára rakva kinyújtjuk. Ízlés szerinti háromszögekre vágjuk, megtöltjük a lekvárral és szorosan feltekerjük. Én 12 db-ot készítettem belőle.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva 180 °C-os sütőben sütjük kb. 25 percig.

5. A tészta másik felét téglalap alakúra nyújtva megkenjük a fahéjas vajjal: a felolvasztott vajba belekeverjük a porcukrot és a fahéjat.

6. Miután megkentük feltekerjük, majd óvatosan hosszában kettévágjuk. A két vágott oldalát egymáshoz illesztve óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot.

7. A két végét picit összenyomjuk és 175 °C-os sütőben sütjük 25 percig. Tálaláskor mindkét sütit megszórjuk porcukorral.

Lekváros kifli és fahéjas kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tina Tina
közösségünk tagja
Lekváros kifli és fahéjas kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tina Tina
közösségünk tagja
most van szezonja