Spagetti citrommal és olajbogyóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti citrommal és olajbogyóval
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg spagetti
30 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
4 db citrom leve és héja
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Törjük össze az olajbogyókat az olajjal, a citrom héjával, a fokhagymával és a bazsalikommal egy nagyobb tálban.

2. Sózzuk meg és borsozzuk, adjuk hozzá a citrom levét.

3. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint al dente (roppanósra).

4. Szűrjük le és tegyük a szószhoz. Rázzuk jól össze.

5. Tegyük át a tésztát egy kínálótálba. Forrón tálaljuk.

Spagetti citrommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Spagetti citrommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
pinterest