Garnélás-kapros cukkinileves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Garnélás-kapros cukkinileves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg nyers, tisztított garnélarák
2 dkg friss kapor
3 db cukkini
½ db lime leve és héja
½ teáskanál chilipehely
1 szál póréhagyma
½ evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forraljuk fel az alaplét egy közepes lábosban.

2. Az olajat forrósítsuk fel egy másik lábosban, adjunk hozzá 1 teáskanál vizet, és pirítsuk meg a hosszában félbevágott és kb. 5 mm-es félkarikára vágott póréhagymát és a szintén hosszában félbevágott és kb. 5 mm-es félkarikákra vágott cukkinit körülbelül 4 percig - közben keverjük meg párszor.

3. Öntsük fel a forró alaplével, és főzzük még kb. 5 percig. Adjuk hozzá a chilipelyhet (elhagyható, ha nem szeretjük a csípős ízt), valamint a lime levét és reszelt héját.

4. A leves felét szedjük ki, és a felaprított kapor felével turmixoljuk selymes állagúra.

5. Öntsük vissza a lábosba, adjuk hozzá a garnélát, és főzzük 3 percig (semmiképpen sem tovább), vagy amíg a rákok rózsaszínűek nem lesznek.

6. Közvetlenül tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék kaprot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és azonnal tálaljuk. (Ez a leves nem fagyasztható.)

Könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Fontos, hogy friss garnélát használjunk hozzá, és még ennél is fontosabb, hogy ne főzzük túl a rákokat.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Garnélás-kapros cukkinileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Garnélás-kapros cukkinileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
twitter