Nyúl szilvával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Nyúl szilvával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg kimagozott aszalt szilva
230 dkg nyúlcomb
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd összenyomott fokhagyma
1 fej összevágott hagyma
12 és fél dkg szeletelt csiperkegomba
5 evőkanál konyak
3 dl vörösbor
1 és ⅓ dl főzőtejszín
45 ml húsalaplé
1 teáskanál szárított kakukkfű
vagy
néhány szál friss kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szilvát és bort tálba rakjuk. Letakarjuk, legalább 4 órára félretesszük, amíg a szilva alaposan magába nem szívja a bort. Ezt követően leszűrjük, majd félretesszük a bort és a szilvát.

2. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat), légkeveréses sütő esetében 150 fokra. Egy tűzálló edényben felmelegítünk 3 evőkanál olajat. A nyúlcombokat rövid idő alatt barnára pirítjuk, kivesszük. Félrerakjuk.

3. Még egy kevés olajat öntünk az edénybe, ha szükséges, és a hagymát, a fokhagymát világosbarnára pirítjuk benne. A combokat visszatesszük az edénybe, átmelegítjük.

4. A konyakot vékony sugárban a húsra öntjük, majd hosszú szárú gyufával meggyújtjuk, s a tűzálló edényt óvatosan mozgatjuk, amíg a hús minden oldalát flambírozzuk.

5. A gyenge alaplevet és a boros szilvalevet felforraljuk egy edényben. Hozzáadjuk a friss vagy a szárított kakukkfüvet, a tűzálló edénybe öntjük, a babérlevelet is belerakjuk. Fűszerezzük. Az edényt szorosan lezárjuk. A sütőben körülbelül 60 percig sütjük.

6. A combokat kiemeljük a szószból, melegen tartjuk. A szószt addig forraljuk, míg a felére besűrűsödik. Belekeverjük a tejszínt és a gombát, azután kevergetve még 2-3 percig forraljuk. Amíg meleg, hozzákeverjük a szilvát. A fűszerezést ellenőrizzük. A combokat tálaláskor meglocsoljuk a szósszal.

Nyúl szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Nyúl szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj