Karamellmártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellmártás
Eszközök: lábas, tűzhely
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
15 dkg porcukor
1 rúd vanília
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A cukrot egy serpenyőben sárgára pirítjuk, felöntjük a vízzel, és sűrű karamellé főzzük.

2. Hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet.

3. A tojássárgákat egy mélyebb tálba tesszük, habverővel hozzákeverjük a karamelles tejet.

4. Az egészet egy lábasba öntjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Időnként megkevergetve hagyjuk kihűlni.

Ez a mártás pl. az apácafánk hagyományos kísérője.
Karamellmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 488 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Karamellmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
recept beküldése