Barackpálinkás sárgabarack-mousse
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 60 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A mazsolát néhány órára beáztatjuk annyi pálinkába, amennyi éppen ellepi.
2. A kimagozott sárgabarackokat cikkekre vágjuk és rövid ideig kevés vízben pároljuk, majd mixerrel egyneműsítjük.
3. Hozzákeverjük a lecsorgatott mazsolát, a mézet, és beleforgatjuk a két, kemény habbá vert tojásfehérjét.
4. A barackpálinkából és a cukorból (és esetleg az áztatáshoz használt pálinkát is hozzáadva) karamellt főzünk.
5. A barackmousse-t poharakba töltjük, a tetejére öntjük a karamellt, majd lehűtve tálaljuk. Rétegezetten pohárba töltve is kínálhatjuk (mint a képen).