Barackpálinkás sárgabarack-mousse

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackpálinkás sárgabarack-mousse
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sárgabarack
2 dkg méz
5 dkg mazsola
2 db tojás

Elkészítés:

1. A mazsolát néhány órára beáztatjuk annyi pálinkába, amennyi éppen ellepi.

2. A kimagozott sárgabarackokat cikkekre vágjuk és rövid ideig kevés vízben pároljuk, majd mixerrel egyneműsítjük.

3. Hozzákeverjük a lecsorgatott mazsolát, a mézet, és beleforgatjuk a két, kemény habbá vert tojásfehérjét.

4. A barackpálinkából és a cukorból (és esetleg az áztatáshoz használt pálinkát is hozzáadva) karamellt főzünk.

5. A barackmousse-t poharakba töltjük, a tetejére öntjük a karamellt, majd lehűtve tálaljuk. Rétegezetten pohárba töltve is kínálhatjuk (mint a képen).

Barackpálinkás sárgabarack-mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Barackpálinkás sárgabarack-mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
tippek, fortélyok