Penne padlizsánnal és kardhallal

Penne lisce alle melanzane

| , Padlizsános penne receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Penne padlizsánnal és kardhallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg penne
20 dkg kardhalfilé
20 dkg padlizsán
15 dkg sós ricotta sajt
8 levél friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
másfél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt mossuk meg, és vágjuk kockára. Nagy lángon forrósítsunk fel 1 dl olajat, és ha már forró, süssük meg benne a padlizsánkockákat. Ha aranybarnára pirultak, szűrőkanállal vegyük ki őket, tegyük papírtörlőre, és tartsuk melegen.

2. A kardhalfilét vágjuk kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat közepes lángon, és ha már forró, tegyük bele a halat és a zúzott fokhagymagerezdet, és óvatosan süssük néhány percig.

3. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk cikkekre, és adjuk őket a halhoz a serpenyőbe. Keverjük össze, majd öntsük alá a fehérbort, és gyenge tűzön forraljuk el.

4. Szórjuk rá a kézzel összetépkedett bazsalikomleveleket, és fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.

5. A tésztát (ha lehet, sima külsejű pennét válasszunk ehhez az ételhez) bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg, szűrjük le, ha félkemény.

6. Szórjuk a serpenyőbe a padlizsánkockákat, keverjük össze a halas-paradicsomos szósszal, majd forgassuk bele a leszűrt pennét. Morzsolt ricottával meghintve tálaljuk.

A padlizsánkockákat mindig nagyon forró olajban süssük, mert így azonnal kéreg képződik rajtuk, és ez megakadályozza, hogy túl sok olajat szívjanak fel.
Penne padlizsánnal és kardhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 439 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Penne padlizsánnal és kardhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recept beküldése