Penne padlizsánnal és kardhallal
Penne lisce alle melanzane



Elkészítés:
1. A padlizsánt mossuk meg, és vágjuk kockára. Nagy lángon forrósítsunk fel 1 dl olajat, és ha már forró, süssük meg benne a padlizsánkockákat. Ha aranybarnára pirultak, szűrőkanállal vegyük ki őket, tegyük papírtörlőre, és tartsuk melegen.
2. A kardhalfilét vágjuk kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat közepes lángon, és ha már forró, tegyük bele a halat és a zúzott fokhagymagerezdet, és óvatosan süssük néhány percig.
3. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk cikkekre, és adjuk őket a halhoz a serpenyőbe. Keverjük össze, majd öntsük alá a fehérbort, és gyenge tűzön forraljuk el.
4. Szórjuk rá a kézzel összetépkedett bazsalikomleveleket, és fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
5. A tésztát (ha lehet, sima külsejű pennét válasszunk ehhez az ételhez) bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg, szűrjük le, ha félkemény.
6. Szórjuk a serpenyőbe a padlizsánkockákat, keverjük össze a halas-paradicsomos szósszal, majd forgassuk bele a leszűrt pennét. Morzsolt ricottával meghintve tálaljuk.