Moszkauer

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Moszkauer
Adag: 3 tepsi (30-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
1 és ¼ dl habtejszín
12 és fél dkg méz
25 dkg vaj

Elkészítés:

1. Állítsuk be a sütőt 170 fokra. Terítsük el a mogyorószemeket egy sütőlemezen és pirítsuk a sütőben 7 percig vagy addig, amíg kissé pirulni kezdenek.

2. Borítsuk ki egy konyharuhára, és dörgöljük le a szemekről az esetleges barna héjmaradványokat. Tegyük egy konyhai robotgép darálójába vagy turmixgépbe a mogyorót és 5 deka cukrot, s együtt őröljük nagyon finomra. Vegyük a sütő hőmérsékletét 190 fokra.

3. Béleljünk ki 3 tepsit sütőpapírral. Olvasszuk fel a vajat a mézzel, adjuk hozzá a tejszínt és a maradék cukrot, tartsuk melegen és kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne. Hevítsük forráspontig, és 2 percig főzzük. Húzzuk le az edényt a tűzről és keverjük hozzá a darált mogyorót és egy csipetnyi sót.

4. Teáskanállal szaggassuk ki a masszát az előkészített tepsikbe, egymástól 8 cm távolságra. Egyszerre egy tepsit tegyünk a sütőbe, és süssük a kekszeket 8-10 percig, vagy amíg szépen megpirulnak. Hagyjuk a tepsiben kissé kihűlni a süteményeket, amíg kissé megkeményednek. Grillrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Két kis lábasban külön-külön olvasszuk fel a kétféle csokoládét gyöngyöző vízgőz fölött.

6. a sütemények egyik felét mártsuk a fehér csokoládéba, a másikat pedig az étcsokoládéba. Hagyjuk megszilárdulni a csokoládéréteget a kekszeken kb. 30 percig, utána kínáljuk.

Moszkauer
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Moszkauer
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
hírlevél