Szélesmetélt zelleres-sajtos mártásban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szélesmetélt zelleres-sajtos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg gorgonzola sajt
50 dkg zeller
1 dl tejszín
1 dl tej
3 evőkanál citromlé
10 dkg kimagozott fekete olívabogyó
7 és fél dkg pármai sonka
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zellert meghámozzuk, megmossuk, durvára vágjuk, majd nagy fazék forrásban lévő vízben feltesszük főni, amelybe beleöntünk 2 evőkanál citromlét.

2. Újra felforraljuk, aztán lefedve, közepes hőfokon kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően szűrőkanállal kivesszük a zellerdarabokat, míg a vizet a tészta főzéséhez újra a tűzhelyre tesszük.

3. Felforraljuk a vizet, és a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük benne.

4. A zellert a tejjel, a tejszínnel és a gorgonzolával egy másik edényben folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd pürésítjük.

5. A mártást felmelegítjük, de már nem forraljuk többet. A maradék citromlével, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

6. A tésztát leszűrjük, kissé lecsepegtetjük, forrón a mártásba keverjük, majd előmelegített tányérokra szedjük. A sonkaszeleteket csíkokra tépkedjük, és az olajbogyóval együtt a tésztára szórjuk.

Szélesmetélt zelleres-sajtos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Szélesmetélt zelleres-sajtos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
lexikon