Szélesmetélt zelleres-sajtos mártásban



Elkészítés:
1. A zellert meghámozzuk, megmossuk, durvára vágjuk, majd nagy fazék forrásban lévő vízben feltesszük főni, amelybe beleöntünk 2 evőkanál citromlét.
2. Újra felforraljuk, aztán lefedve, közepes hőfokon kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően szűrőkanállal kivesszük a zellerdarabokat, míg a vizet a tészta főzéséhez újra a tűzhelyre tesszük.
3. Felforraljuk a vizet, és a tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük benne.
4. A zellert a tejjel, a tejszínnel és a gorgonzolával egy másik edényben folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd pürésítjük.
5. A mártást felmelegítjük, de már nem forraljuk többet. A maradék citromlével, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
6. A tésztát leszűrjük, kissé lecsepegtetjük, forrón a mártásba keverjük, majd előmelegített tányérokra szedjük. A sonkaszeleteket csíkokra tépkedjük, és az olajbogyóval együtt a tésztára szórjuk.