Erőleves palacsintatésztával

Fladelsuppe

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Erőleves palacsintatésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis csokor finomra vágott metélőhagyma
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
2 db felvert tojás
másfél dl félzsíros tej
8 dkg liszt
igény szerint olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet tegyük közepes tálba, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet és a tojást, míg tejszín állagú tésztát nem kapunk. Ízesítsük bőségesen sóval és borssal.

2. Forrósítsunk fel egy közepes méretű serpenyőt, és kenjük meg olajjal. Öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és forgassuk körbe, hogy egyenletesen bevonja a serpenyő belsejét. Körülbelül 3-4 perc elteltével - amikor már kapott egy kis színt - fordítsuk meg a palacsintát, és süssük meg a másik felét is. Így készítsük el a többit is.

3. Forraljuk fel a csirkealaplét, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

4. A palacsintákat tekerjük fel, és vágjuk csíkokra, majd osszuk el mélytányérokba. Merjük rá a forró levest, szórjuk meg metélőhagymával, és tálaljuk.

Elsőre furának tűnhet ez a német leves, de higgyenek nekem, ez a tökéletes gyógyír betegségek esetén. A csodásan egyszerű, laktató palacsintától és az ízletes erőlevestől az ember új erőre kap, és feltöltődik.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Erőleves palacsintatésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 371 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Erőleves palacsintatésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
bevásárlólista

Kapcsolódó receptek (csirkealaplé összetevők alapján)