Brownie aszalt gyümölcsökkel



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét és a vajat éppen forrásnak induló vízgőz fölött.
3. Melegítsük össze a mézet a baracklekvárral, amíg folyékonnyá válik.
4. A mandulát, a diót és az aszalt barackot vagdaljuk össze, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a mazsolát, a lisztet és a reszelt gyömbért.
5. Dolgozzuk össze az olvasztott csokoládéval és a folyékony mézes, lekváros keverékkel.
6. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és gondosan simítsuk el a tetejét egy széles pengéjű késsel. Süssük 40-45 percig.
7. Amikor megsült, tegyük a tepsit grillrácsra és hagyjuk benne a süteményt hűlni legalább 60 percig, mielőtt felvágnánk.