Orosz hajdinalepény

Blini

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Orosz hajdinalepény
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hajdinaliszt
½ dl olaj
5 dkg vaj
1 csipet kristálycukor
1 csipet
10 dl tej
3 db tojás
5 dkg élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt 8 dl langyos (35-40 fokos) tejben feloldjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojások sárgáját, a megolvasztott vajat és 40 dkg lisztet, majd jól kidolgozzuk. Langyos helyen kendővel letakarva 60-120 percig kelni hagyjuk.

2. Amikor a tészta a kétszeresére kelt, hozzáadjuk a kb. 40 fokosra langyosított maradék tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét, majd újra átdagasztjuk a tésztát, és még további 120 percig kelesztjük. Krémsűrűségűnek kell lennie. (Ha túl sűrű, kevés langyos tejet adjunk hozzá.)

3. Kis blinisütőket, esetleg kis palacsintasütőket olajjal megkenünk, beleöntjük a tésztát. Amikor az alja aranybarnára sült, megkenjük a tetejét olajjal, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Orosz hajdinalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1018 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Orosz hajdinalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
szótár