Gombás kacsamellfilé

| Gombás kacsaragu wokban sütve receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás kacsamellfilé
Eszközök: borsdaráló, kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg erdei gomba
2 db filézett kacsamell
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál konzerv rózsabors
10 dkg hámozott, szeletelt mandula
kevés balzsamecet
vagy
kevés málnaecet
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint sherry

Elkészítés:

1. Felaprítjuk az alaposan megtisztított és megmosott gombát, majd a mogyoróhagymát.

2. Bevagdossuk a kacsa bőrét, majd felszeleteljük a húst.

3. Kissé megmelegítjük az olajat egy wokban. 10 percig kevergetve sütjük benne a kacsahúst. Sózzuk, borsozzuk. Ropogósra sütjük a kacsa bőrét.

4. Kiöntjük a zsiradék nagy részét, felöntjük az ecettel és a sherryvel, hozzáadjuk a gombát és a mogyoróhagymát. Még 3-4 percig főzzük kevergetve. Sózzuk, borsozzuk.

5. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett rózsaborsot, a mandulát és a petrezselymet. Összemelegítjük, és azonnal tálaljuk.

Gombás kacsamellfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Gombás kacsamellfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
könyvek