Sült gomba parmezános töltelékkel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült gomba parmezános töltelékkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 db friss gomba
½ evőkanál finomra vágott majoránna
½ evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ teáskanál szárított oregánó
1 db tojás
2 vastag szelet héja nélkül kenyér
1 kisebb gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőt 4-es fokozaton).

2. Válasszuk le a gombák kalapjait a tönkökről. Mossuk meg hideg folyó vízben, és töröljük szárazra papírtörlővel.

3. Hagyjuk egészben a kalapokat, a tönköket pedig vágjuk vékony szeletekre.

4. Keverjük össze a tönköket egy tálban a fokhagymával, az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyérbéllel, a sóval és a borssal.

5. Adjuk hozzá a tojást, a parmezánt, az oregánót, a petrezselyemzöldet, a majoránnát és 1 evőkanál olajat. Jól dolgozzuk össze.

6. Töltsük meg a gombákat a keverékkel.

7. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, akkorát, hogy szorosan elférjenek benne a gombák. Rakjuk bele a gombákat, és locsoljuk meg a maradék olajjal.

8. Süssük körülbelül 30 percig, míg megpuhulnak. Forrón vagy melegen tálaljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
Sült gomba parmezános töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sült gomba parmezános töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
google+