Sült gomba parmezános töltelékkel



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőt 4-es fokozaton).
2. Válasszuk le a gombák kalapjait a tönkökről. Mossuk meg hideg folyó vízben, és töröljük szárazra papírtörlővel.
3. Hagyjuk egészben a kalapokat, a tönköket pedig vágjuk vékony szeletekre.
4. Keverjük össze a tönköket egy tálban a fokhagymával, az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyérbéllel, a sóval és a borssal.
5. Adjuk hozzá a tojást, a parmezánt, az oregánót, a petrezselyemzöldet, a majoránnát és 1 evőkanál olajat. Jól dolgozzuk össze.
6. Töltsük meg a gombákat a keverékkel.
7. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, akkorát, hogy szorosan elférjenek benne a gombák. Rakjuk bele a gombákat, és locsoljuk meg a maradék olajjal.
8. Süssük körülbelül 30 percig, míg megpuhulnak. Forrón vagy melegen tálaljuk.