Marcipános gyümölcsök

| , Marcipános gyümölcs receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marcipános gyümölcsök
Eszközök: kés, keverőtál
Eljárások: formázás, kimagozás, töltés
Adag: 30 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg marcipán
20 db dióbél
10 szem datolya
10 szem aszalt szilva

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát és a datolyát kimagozzuk.

2. A színezett és aromásított marcipánmasszából kis golyókat formálunk, amelyekkel megtöltjük a kimagozott szilvát és datolyát, illetve kettesével összeragasztjuk a dióbeleket.

3. Amikor kész, a marcipános gyümölcsöket bevonhatjuk porcukorral vagy világos karamellel. Ha karamellt használunk, csak kevéssel a tálalás előtt vonjuk be vele a gyümölcsöket, nehogy meglágyuljon.

Karamell

Kép nélkül
9 dkg sótlan vaj
2.5 dl tejszín
1.25 dl kukoricaszirup
1.5 teáskanál vaníliakivonat
A tepsi kenéséhez::
igény szerint vaj

1. Kivajazunk egy 33x23 centiméteres tepsit.

2. A cukrot, a kukoricaszirupot és a tejszínt kevergetve főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. A tejszínes szirup arany színt kap. A puha, nyúlós keverékből egy kanálnyit jeges vízbe pottyantunk. Ha golyót formál a vízben, megfelelő a hőmérséklete.

3. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a vaníliát. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. A masszát az előkészített tepsibe öntjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, legalább 1 órán át. Ezután kockákra vágjuk.

Marcipános gyümölcsök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 239 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Marcipános gyümölcsök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
tippek, fortélyok