Borjúszeletek narancsmártásban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszeletek narancsmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg borjúhús
4 db narancs
½ dl borecet
másfél dkg keményítő
4 dkg porcukor
5 dkg margarin
6 dkg tisztított, kockára vágott vöröshagyma
1 db citrom
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hús 4 szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk.

2. Forró margarinban mindkét oldalát hirtelen sütjük, majd előmelegített sütőben átsütjük úgy, hogy a sütés vége felé a kockára vágott hagymát is rászórjuk.

3. A szószhoz 2 narancsot meghámozunk. A többi narancs és citrom levét kinyomjuk, az egyik narancs héját darabokra vágjuk.

4. A cukrot karamellizáljuk, beleszórjuk a narancshéjat, a gyümölcsök levével és az ecettel felengedjük, majd átforraljuk.

5. Belehelyezzük a hús- és a narancsszeleteket és 2-3 percig főzzük benne, majd kivesszük. A szószt a keményítővel megkötjük és a likőrrel ízesítjük.

6. Tálalásnál a hús- és narancsszeleteket meglocsoljuk a szósszal. Köretként burgonyapürét és párolt zöldborsót adunk hozzá.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Félédes, édes rozé illik hozzá.
Borjúszeletek narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 490 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Borjúszeletek narancsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
vegetáriánus ételek