Almás kelkáposztaleves dióval

| , Kelkáposzta krémleves receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás kelkáposztaleves dióval
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg durvára vágott kelkáposzta
2 db piros, héjas alma
4 db felezett, durvára tört dióbél
2 dkg almaszirom
1 evőkanál almaecet
2 szál reszelt sárgarépa
1 fej finomra vágott hagyma

Elkészítés:

1. Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a diódarabokat 2-3 perc alatt. Közben rázogassuk a serpenyőt, nehogy odakapjon.

2. Tegyük a hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágott héjas almát egy nagy edénybe, öntsük rá az almaecetet és az alaplét, majd forraljuk fel.

3. Takarékon, gyöngyözve főzzük 10 percig, közben néha keverjük meg.

4. Amikor a hagyma kezd átlátszóvá válni, az alma kezd megpuhulni, tegyük hozzá a kelkáposztát is, és főzzük még 2 percig.

5. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsük, míg teljesen sima lesz. Kanalazzuk mélytányérokba, szórjunk a tetejére egy kis diót és almaszirmot (ha szeretjük).

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Almás kelkáposztaleves dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Almás kelkáposztaleves dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
twitter