Édes-savanyú tészta

| Sütőtökös penne receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg penne rigate
½ teáskanál gyömbérpor
70 dkg sütőtök
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál créme fraiche
1 csokor metélőhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl száraz fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait és a fás részeket, meghámozzuk, végül közepes méretű kockákra vágjuk.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre futtatjuk benne a vöröshagyma- és a fokhagymakockákat. Hozzáadjuk a tökhúst, és kevergetve kb. 3 percig pároljuk.

3. Összekeverjük a bort és az alaplét, majd a tökre öntjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral és a gyömbérrel, majd további 15 percig főzzük.

4. 7 perc elteltével kiveszünk kb. 4 evőkanál kockákra vágott tököt, és félretesszük. Közben egy nagy fazék sós vízben az előírásnak megfelelően kifőzzük a tésztát.

5. A metélőhagymát leöblítjük és felaprítjuk. A tököt botmixerrel pürésítjük. A tökpürét visszatesszük a fazékba, és belekeverjük a creme fraiche-t. A mártást citromlével ízesítjük, és szükség esetén megsózzuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Édes-savanyú tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Édes-savanyú tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek