Karneváli keksz

Biscotti di Carnevale

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ rúd vanília
16 dkg vaj
10 dkg porcukor
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. Vegyük ki a vajat a hűtőből, és legalább 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljon.

2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a keményítőt és a porcukrot.

3. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd a vajat. és finom mozdulatokkal jól dolgozzuk össze a tésztát, de ne gyúrjuk túl sokáig. Csomagoljuk alufóliába, és legalább 30 percre tegyük be a hűtőbe.

4. Ezután sodrófa segítségével nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Vágjuk a tésztát tetszés szerinti formákra, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süssük készre.

Karneváli keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 143 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Karneváli keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
bevásárlólista