Karneváli keksz
Biscotti di Carnevale
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Vegyük ki a vajat a hűtőből, és legalább 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljon.
2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a keményítőt és a porcukrot.
3. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd a vajat. és finom mozdulatokkal jól dolgozzuk össze a tésztát, de ne gyúrjuk túl sokáig. Csomagoljuk alufóliába, és legalább 30 percre tegyük be a hűtőbe.
4. Ezután sodrófa segítségével nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Vágjuk a tésztát tetszés szerinti formákra, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süssük készre.