Libanoni mandulás sütemény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Libanoni mandulás sütemény
Adag: 2 tepsi (10-12 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint porcukor
A tésztához:
1 és ¼ dl narancsvirágvíz
1 és ¼ dl rózsavíz
25 dkg olvasztott vaj
50 dkg finomszemcséjű búzadara
A töltelékhez:
1 evőkanál narancsvirágvíz
1 evőkanál kristálycukor
3 dkg összevagdalt pisztácia
3 dkg összevagdalt dióbél

Elkészítés:

1. Szórjuk tálba a búzadarát, öntsük rá az olvasztott vajat. Alaposan keverjük össze, takarjuk le, és 6 órán át vagy akár egész éjszaka pihentessük szobahőmérsékleten.

2. Másnap adjuk hozzá a rózsavizet és a narancsvirágvizet, majd keverjük tésztává.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra), és vékonyan olajozzunk ki két tepsit.

4. A töltelék hozzávalóit rakjuk tálba, és alaposan keverjük össze.

5. A tésztából gyúrjunk púpozott teáskanálnyi adagot golyócskává, és a közepére fúrjunk ujjal lyukat. Némi tölteléket tömködjünk a lyukba, és zárjuk be a tésztát. Ismét formáljuk golyóvá vagy ovális alakká.

6. A golyókat helyezzük az előkészített tepsikbe, és 10-15 percig süssük, amíg halvány aranybarna színűek lesznek.

7. A tepsiket rakjuk rácsra, és abban hagyjuk kihűlni a süteményeket. Amikor teljesen kihűltek, szórjuk meg porcukorral.

Libanoni mandulás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Libanoni mandulás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
google+