Polenta póréhagymás szósszal



Elkészítés:
1. Forraljuk fel a vizet egy kis tengeri sóval. Fokozatosan szórjuk bele a kukoricalisztet, majd kevergessük folyamatosan egy fakanállal, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük alacsony lángon, és kevergessük körülbelül 10 percig.
2. Vágjuk fel a megtisztított póréhagyma fehér részét (a zöldet nem használjuk) 2-3 mm-es szeletekre.
3. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, és adjuk hozzá a póréhagymát. Fedjük le és hagyjuk párolódni, míg megfonnyad (kb. 5 percig).
4. Sózzuk meg és szórjunk rá fehér borsot. Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, és pároljuk még 20-25 percig.
5. Miután elkészült a polenta (erősen besűrűsödött, szinte kemény lett), öntsük ki egy előmelegített lapos tálra. Forrón tálaljuk, és a póréhagymás szószt kínáljuk mellé előmelegített tálban.