Polenta póréhagymás szósszal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Polenta póréhagymás szósszal
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 ¾ dkg póréhagyma
8 ¾ dkg kukoricadara
1 evőkanál zsíros tej
¾ dl tejszín
¾ evőkanál vaj
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
3 ¾ dl hideg víz
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forraljuk fel a vizet egy kis tengeri sóval. Fokozatosan szórjuk bele a kukoricalisztet, majd kevergessük folyamatosan egy fakanállal, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük alacsony lángon, és kevergessük körülbelül 10 percig.

2. Vágjuk fel a megtisztított póréhagyma fehér részét (a zöldet nem használjuk) 2-3 mm-es szeletekre.

3. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, és adjuk hozzá a póréhagymát. Fedjük le és hagyjuk párolódni, míg megfonnyad (kb. 5 percig).

4. Sózzuk meg és szórjunk rá fehér borsot. Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, és pároljuk még 20-25 percig.

5. Miután elkészült a polenta (erősen besűrűsödött, szinte kemény lett), öntsük ki egy előmelegített lapos tálra. Forrón tálaljuk, és a póréhagymás szószt kínáljuk mellé előmelegített tálban.

Polenta póréhagymás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Polenta póréhagymás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
tippek, fortélyok