Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg csíkokra vágott marhabélszín
10 dkg hüvelyes zöldborsó
2 db negyedekre vágott pak choi
7 dkg enokigomba
4 kisebb karikára vágott retek
10 dkg szójabab
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál fehér misokrém
Az alapléhez:
80 dkg negyedelt csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb fej negyedekre vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. Készítsük el az alaplét: a hozzávalókat tegyük levesesfazékba, és öntsük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük kb. 60 percig.

2. A vége felé keverjük hozzá a misokrémet és a szójaszószt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (a hüvelyes borsót 3 részre vágva, az enokigombát a gyökérrész nélkül, a vékony karikára vágott retket és a negyedelt pak choit), és főzzük maximum 2-3 percig.

4. A levest osszuk szét mélytányérokra, és adjuk hozzá a nyers marhahúst. Ha azt szeretnénk, hogy a hús kissé megpárolódjon, akkor azt tegyük először a tányérokba, és arra merjük rá a forró levest. Azonnal tálaljuk. Ez a leves nem fagyasztható.

Ázsia ihlette, izgalmas leves, melyben a friss zöldségek és a marhabélszín tiszta ízei, textúrái és színei alkotnak lenyűgöző egységet. Ha a marhahúst tofuval helyettesítjük, a levest vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 212 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
recepttár