Sült csirkecombok

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csirkecombok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg csirkecomb
7 és fél dkg finomliszt
2 nagyobb tojás
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük a csirkecombokat egy nagyobb tálba, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Locsoljuk meg a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk. Fedjük le, és hagyjuk állni 120 percig.

2. Verjük fel a tojásokat egy közepese tálban. Tegyük a lisztet egy másik tálba.

3. Melegítsük fel a napraforgóolajat egy mély serpenyőben közepes hőfokon. Szűrjük le a csirkecombokat.

4. Hempergessük meg a lisztben, egyenletesen befedve a darabokat. Rázzuk le róla a felesleges lisztet, majd forgassuk meg a tojásban.

5. Süssük forró olajban, két adagban, míg átsül és aranybarna lesz, körülbelül 15 percig adagonként. Itassuk le a felesleges olajat papírtörlővel. Forrón tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült csirkecombok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sült csirkecombok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
tippek, fortélyok