Skót aszalt gyümölcsös torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Skót aszalt gyümölcsös torta
Adag: 1 tortaforma (14-16 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 szem blansírozott, egész mandula
2 és fél dkg összevágott kandírozott narancshéj
2 és fél dkg összevágott kandírozott citromhéj
27 dkg mazsola
másfél evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
27 dkg ribizli
2 db tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg barna cukor
15 dkg lágy vaj
¼ teáskanál
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
15 dkg liszt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát.

2. A lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverjük össze egy tálban. A vajat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel verjük krémesre.

3. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és egyenként alaposan dolgozzuk össze. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, óvatosan adjuk hozzá a száraz alapanyagokat. Keverjük bele a mazsolát, a ribizlit, a kandírozott héjakat, a kandírozott cseresznyét, a citromhéjat és levet.

4. A tésztát kanalazzuk az előkészített tepsibe. A tetejére szórjuk az egész mandulákat, majd kenjük meg a kissé felvert tojásfehérjével.

5. Úgy 60 percig süssük, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat), és további 60 percig süssük.

6. Ezt követően még 30 percig a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a kapcsot kinyitva távolítsuk el a forma oldalát. A tésztát fordítsuk a rácsra. A tortaforma alját távolítsuk el, a süteményt pedig fordítsuk a talpára, s a rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Skót aszalt gyümölcsös torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Skót aszalt gyümölcsös torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
recept beküldése