Édes kávés kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Édes kávés kenyér
Adag: 1 cipó (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál instant kávé
20 dkg félédes, reszelt csokoládé
1 teáskanál
½ dkg olvasztott vaj
7 gramm szárított élesztő
3 db tojás
másfél dl tejszín
5 dkg pekándió
42 és fél dkg kenyérliszt
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Egy másik tálban összekeverjük a szárított élesztőt, a cukrot, a felvert tojásokat, a tejszínt és az olvasztott vajat.

2. A lisztbe mélyedést vájunk, beleöntjük az élesztős, cukros keveréket. Lágy tésztává keverjük.

3. Kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 5-10 percig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. A tésztát kiolajozott edénybe helyezzük, letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

4. Közben alacsony hőfokon feloldunk egy serpenyőben 50 gramm cukrot 5 evőkanál vízzel, belekeverjük a neszkávét, felforraljuk, 1 percen át gyöngyözve főzzük, majd lehűtjük.

5. Kiolajozunk egy 20,5 cm átmérőjű kapcsos tepsit. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, négyfelé osztjuk. Egyenként 25,5 cm átmérőjű kerek tésztává nyújtjuk.

6. A tepsibe simítunk egy réteg tésztát - a szélek kissé fedjék a tepsi falát. 50 gramm csokoládéval megszórjuk, rákanalazzuk a kávés szirup egyharmadát. Beborítjuk tésztával - a tésztaszélek fedjék egymást. Csokoládéval és kávés sziruppal gazdagítjuk, és a műveletet harmadszor is megismételjük. A rétegezést a negyedik tésztalappal fejezzük be. Megkenjük vízzel, megszórjuk a pekándióval.

7. A tésztát lefedjük, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tepsi tetejét csaknem eléri. Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeveréses sütőt 200 fokra.

8. A tésztát 15 percig sütjük, majd a sütő hőfokát 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozatra), a légkeveréses sütőét 150 fokra csökkentjük. Fóliával letakarjuk, és további 30 percig sütjük. A rácson hűtjük le.

Édes kávés kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 514 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Édes kávés kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
van itthon