Gomba és bab



Elkészítés:
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, és a gombát, illetve a hagymát addig pirítjuk benne, amíg a hagyma puha és aranyszínű lesz.
2. Belekeverjük a lisztet, a currykrémet, majd 1-2 percig pirítjuk, ezt követően belekeverjük a bort, a konzerv paradicsomot, a szárított paradicsomot és a babot.
3. Felforraljuk, 30 percig óvatosan főzzük, amíg a levét teljesen el nem forrja.
4. Tálalás előtt belekeverjük a mangócsatnit és a zöldfűszereket is.
Mangó-chutney

1. A mangót meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.
2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük.
3. A többi hozzávalóval kb. 60 percig főzzük, időnként megkeverjük.
4. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk.
Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.