Gomba és bab

| Babos-gombás egytál receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gomba és bab
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg összevágott csiperkegomba
másfél evőkanál összetépkedett mentalevél
másfél evőkanál összetépkedett korianderlevél
2 evőkanál napon szárított paradicsom
2 evőkanál currypaszta
2 evőkanál liszt
3 evőkanál mango-chutney
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
másfél dl száraz fehérbor
40 dkg konzerv paradicsom
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, és a gombát, illetve a hagymát addig pirítjuk benne, amíg a hagyma puha és aranyszínű lesz.

2. Belekeverjük a lisztet, a currykrémet, majd 1-2 percig pirítjuk, ezt követően belekeverjük a bort, a konzerv paradicsomot, a szárított paradicsomot és a babot.

3. Felforraljuk, 30 percig óvatosan főzzük, amíg a levét teljesen el nem forrja.

4. Tálalás előtt belekeverjük a mangócsatnit és a zöldfűszereket is.

Mangó-chutney

Mangó-chutney
3 nagyobb mangó
2 dl enyhe ecet
1 dl összevagdalt datolya
1 kiskanál
2 kisebb kimagozott, összevágott csípős pirospaprika
1 darabka 5 cm-es, reszelt gyömbér

1. A mangót meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.

2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük.

3. A többi hozzávalóval kb. 60 percig főzzük, időnként megkeverjük.

4. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk.

Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.

Gomba és bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Gomba és bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél