Almáscsók

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almáscsók
Adag: 4 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál
½ dl tej
2 dkg darabolt vaj
1 evőkanál finomított kristálycukor
15 dkg liszt
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A töltelékhez:
másfél dl tejszín
3 db hámozott, kimagozott alma
3 dl víz
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál citromlé
10 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy sütőlemezt vékonyan kivajazunk.

2. A lisztet, a sót, a sütőport egy tálba tesszük. A vajat kézzel beledörzsöljük a keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk.

3. Hozzáadjuk a tejet és az egészet sima tésztává dolgozzuk össze.

4. A tésztát átgyúrjuk és 1 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután 4 kört vágunk belőle egy 5 cm átmérőjű kiszúróval, majd az előkészített sütőlapra helyezzük.

5. A 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg megnőnek és enyhén megbarnulnak a tésztakörök.

6. A töltelékhez az almát felszeteljük és a szeleteket a cukorral, a fahéjjal és a citromlével fazékba tesszük. A vizet hozzáöntve fedő nélkül forrás után 5-10 percig főzzük, míg az alma megpuhul. Ha kissé lehűlt, kivesszük az almát a fazékból.

7. A tésztakörök egyik felét negyed almával és tejszínhabbal megtöltjük, és ráhelyezve a másik felét, porcukorral megszórjuk.

Almáscsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Almáscsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
könyvek