Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kecskesajt
40 dkg rigatoni
2 nagyobb padlizsán
1 db citrom
1 evőkanál morzsolt kakukkfű
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és nagy kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.

2. Nagy fazékban felforralunk kb. 4 liter sós vizet, és a csomagoláson látható útmutató szerint kifőzzük a tésztát.

3. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és folyamatos kevergetés mellett alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt. Rászórjuk a fokhagymát és a morzsolt kakukkfüvet.

4. A citrom héjából lereszelünk 1 teáskanálnyi mennyiséget, majd kifacsarjuk a levét. Az alaplével együtt mindkettőt a padlizsánhoz adjuk, és alacsony hőmérsékleten, lefedve kb. 7 percig főzzük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

5. Szétmorzsoljuk a kecskesajtot. A tésztát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, aztán összekeverjük a padlizsánnal. Előmelegített tányérokra szedjük, és a kecskesajttal megszórva kínáljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Rigatoni padlizsánnal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
bevásárlólista