Indiai mártás

| Gyümölcsös paradicsommártás receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indiai mártás
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg friss paradicsom
1 evőkanál curry
3 gerezd fokhagyma
másfél dl tejszín
4 és fél dkg mandulaforgács
¾ db alma
¾ db banán
15 dkg hagyma
7 és fél dkg liszt
7 és fél dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A finomra vágott hagymát az olvasztott vajon megfonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a lisztet és a curryt, majd jól összekeverjük.

3. Beledobjuk a meghámozott, kimagozott, összezúzott paradicsomot, fölengedjük a húslevessel, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, megsózzuk.

4. Kb. 20 percre feltesszük főni, ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a kockára vágott almát és a pépesített banánt, majd újabb 10 percig főzzük.

5. Tálalás előtt megszórjuk currybe forgatott mandulaforgáccsal.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Indiai mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Indiai mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
pinterest