Tárkonyos-olívaolajos gombafejek

| Gomba fűszeres olajban receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Eljárások: hűtés, pácolás, szűrés
Adag: 1 üveg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor tárkony
5 dl olívaolaj
10 dl ecet
50 dkg csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
1 szál zeller
1 ágacska kakukkfű
néhány szem édesköménymag
néhány szem koriandermag
néhány szem egész feketebors

Elkészítés:

1. A közepes nagyságú, hibátlan, szép fehér és kemény gombafejeket gondosan megmossuk. Kendővel leitatjuk, és mély tálba tesszük.

2. Leöntjük az ecettel, és a tárkony kivételével beletesszük az ízesítőket.Egy tányérral alaposan leszorítjuk a tetejét, hogy a gombafejek teljesen elmerüljenek az ecetben. 24 órán át hideg helyen pácoljuk.

3. A tárkonyt néhány pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hideg vízzel leöblítjük és leszárítgatjuk.

4. A gombát a fűszerekkel együtt lecsepegtetjük, és az ecetes lét kiöntjük. A gombát a fűszerekkel és a tárkonnyal üvegbe töltjük, és leöntjük annyi olajjal, hogy jól ellepje. Néhány hét múlva fogyasztható. (Leginkább 5-6 hét múlva bontsuk ki, de minél hosszabb ideig hagyjuk állni, annál finomabb.Fénytől védve, hűvös helyen tároljuk.

Hideg sültek, felvágottak mellé kínáljuk. Készíthetjük más gombából is, például vargányából vagy rizikéből is. Alapkövetelmény azonban, hogy a felhasznált gomba friss és teljesen hibátlan legyen. Több hónapig is eláll.
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
facebook