Genfi körtetorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genfi körtetorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl víz
5 dkg vaj
½ teáskanál
15 dkg finomliszt
A töltelékhez:
8 db hámozott, kimagozott körte
10 dkg japán borbogyó
¼ dl dióolaj
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 csipet őrölt fahéj
2 dkg finomliszt
10 dkg kockára vágott kandírozott citromhéj

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal elmorzsoljuk, majd - fokozatosan adagolva a vizet - tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne dagasszuk! Takarjuk le frissentartó fóliával, és pihentessük 30 percig hideg helyen.

2. A pihentetett tésztát kerekre kisodorjuk, majd egy 30 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába illesztjük. A peremét húzzuk a tortaforma oldalához, a közepét pedig villával szurkáljuk meg.

3. A cukrot, a fahéjat és a lisztet szárazon keverjük össze, majd szórjuk a torta aljára.

4. Keverjük össze a felszeletelt körtéket, a citromhéjjal, a borbogyóval és a dióolajjal, majd osszuk el a keveréket a torta aljára szórt fahéjas rétegen, ezt követően locsoljuk meg a fehérborral.

5. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A tejszínt keverjük el egy kevés kristálycukorral, majd öntsük a tortában lévő töltelékre.

6. Tegyük a sütőbe és kb. 35 perc alatt süssük meg. Miután kihűlt emeljük ki a tortaformából, és szeletekre vágva kínáljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Genfi körtetorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Genfi körtetorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
lexikon