Kókuszos ananász grillezve



Elkészítés:
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. Eközben hámozzuk meg, szeljük fel karikákra, és dinnyevájóval vagy gyümölcsmagozóval vájjuk ki a szeletek közepéből a rostos részt.
3. Rázzuk fel alaposan a kókusztejet a dobozban, mielőtt felnyitnánk, majd töltsük a tartalmát egy széles, lapos tálba.
4. Tegyük ugyanilyen tálba a cukrot és a fahéjat, és villával keverjük össze.
5. Amikor a grillező kellőképp felmelegedett, keféljük le és olajozzuk meg a rostélyt. Mártsunk meg minden ananászkarikát a kókusztejben, rázzuk le róluk a fölösleget, majd ismételjük meg a műveletet a cukros keverékkel.
6. Fektessük a karikákat a forró rostélyra, és grillezzük mindkét oldalukat, amíg gusztusosan megpirul, úgy 4-6 percig. Ha azt szeretnénk, hogy szép grillrács süljön rájuk, akkor 2-3 perc elteltével forgassuk el a karikákat 60 fokkal.
7. Az elkészült ananászszeleteket tegyük tálra vagy tányérokra, és díszítsük mentaszálakkal. (Tálalhatjuk tálkákba, vagy kelyhekbe adagolt vaníliafagylalton is). Melegen és hidegen is finom.