Szalonnás tészta
Schiaffoni al guanciale
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
40 dkg shiaffoni tészta
vagy
ízlés szerint darabolt chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A felaprított szalonna kétharmadát és a fokhagymát óvatosan pirítsuk meg az olajban, és ha a szalonnapörcök már szép pirosak, akkor öntsük alá a bort, és forraljuk el.
2. Keverjük bele a félretett szalonnakockákat.
3. A tésztát főzzük meg forró, sós vízben, és amikor félkemény (al dente), akkor szűrjük le.
4. Keverjük össze a fokhagymás szalonnával, szórjunk rá petrezselymet és reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha úgy tetszik, tegyünk rá chilipaprikát is tálalás előtt.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor