Füstölt halas palacsinta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt halas palacsinta
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb szelet füstölt laposhal
4 kisebb szelet tőkehal
4 kisebb szelet füstölt lazac
1 db zöldcitrom leve
1 csokor kapor
15 dkg tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A palacsintatésztához:
1 evőkanál olaj
1 csipet
15 dkg búzaliszt
3 kisebb tojás
vagy
2 nagyobb tojás
1 dl víz
vagy
másfél dl tej

Elkészítés:

1. Szórjuk a lisztet egy nagy salátástálba, és szitáljuk át. A közepében egy mélyedésbe öntsük bele a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.

2, Verjük fel erőteljesen addig, amíg kissé folyékony, de sima tésztát kapunk.

3. Borítsunk egy tiszta konyharuhát a salátástálra, és hagyjuk pihenni a tésztát legalább 60 percig.

4. Tegyük a haldarabokat egy nagy tálra.Verjük fel a tejszínt, a zöldcitrom levét, a sót és a borsot. Miután apróra vágtuk a kaprot, tegyük hozzá.

5. Süssük ki a palacsintát az asztal közepén levő sütőn (de persze előre is elkészíthetjük, és most csak fel kell melegítenünk).

6. Amikor aranybarnára sültek, csúsztassuk tányérokra, majd adjunk hozzá 1-1 szelet halat, és kenjük meg a kapros tejszínnel.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Füstölt halas palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Füstölt halas palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
szótár