Spárgás rizottó

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizottórizs
100 dkg friss spárga
12 dkg vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
vagy
15 dkg taleggio sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Folyó víz alatt alaposan tisztítsuk meg a spárgát, a fehér részét pedig távolítsuk el. A spárgacsúcsokat vágjuk le, és tegyük félre, a szárakat pedig szeleteljük fel kb. 1 cm-es darabokra.

2. Tegyük őket forrásban lévő sós vízbe, és főzzük roppanósra. Szűrjük le, de a spárga főzőlevét tartsuk meg a rizs főzéséhez.

3. Kevés vajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, adjuk hozzá a rizst, és apránként öntsük rá a spárga főzőlevét. Kevergessük, és újabb adag főzővizet mindig csak akkor tegyünk rá, ha a rizs az előzőt már felszívta.

4. Ha a rizs megfőtt, keverjük hozzá a többi vajat, a felkockázott sajtot és a spárgát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól kverjük össze, és a spárgacsúcsokkal díszítve tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spárgás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Spárgás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
google+