Marhahúsos-gombás pite

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos-gombás pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db réteslap
12 és fél dkg szeletelt gomba
45 dkg sovány marhahús
1 evőkanál mák
4 evőkanál víz
2 evőkanál kukoricaliszt
1 és ¼ csésze marhahúsleves
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy nagyobb lábasban, és pároljuk rajta 2-3 percig a vöröshagymát és a szeletelt gombát.

2. Tegyük bele a 2 cm-es kockákra vágott marhahúst. Ízlés szerint fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal. Öntsük rá az alaplét. Forraljuk fel, majd fedjük le, és kis lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 90-120 perc).

3. Vegyük le róla a fedőt, és újra forraljuk fel. Keverjük bele a vízzel összedolgozott kukoricalisztet, és sűrítsük be vele.

4. Hagyjuk a húst kihűlni. Kenjük meg olajjal a réteslapokat, fektessük őket egymásra, és vágjunk ki belőlük egy-egy 27 cm átmérőjű kört. Béleljünk ki 8 réteggel egy 23 cm átmérőjű, gömbölyű sütőtálat. Töltsük meg a kihűtött hússal, és fedjük be a maradék 4 tésztakörrel.

5. A széleket jók sodorjuk össze, majd a tésztát kenjük meg olajjal, és szórjuk meg mákszemekkel. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranysárgára.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Marhahúsos-gombás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 301 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
Marhahúsos-gombás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egészséges ételek Egészséges ételek
(Alexandra Kiadó, 2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától minden jó falatot és örökké a kalóriákat számolnia? Akkor ezt a szakácskönyvet önnek találták ki! Szerencsére,... bővebben...
most van szezonja