Szezámmártás
T'hina, Tahina, Tahini
Mártások | Szezámmártás receptek
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A szezámpasztát mártás állagúvá keverjük a citromlével és az apránként adagolt vízzel.
2. Hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, majd sóval ízesítjük.
Sok-sok éve már, hogy Szíriában jártunk cseregyakorlaton. Meghatározó időszak volt ez számomra, és nem csak azért, mert ekkor találkoztam először szemtől szemben az arab világgal, de azért is, mert meghozta kedvemet a főzéshez (előtte nem hogy a főzés, de még az evés sem érdekelt). Gyűjteni kezdtem az arab recepteket, ami nem volt egyszerű vállalkozás, a 80-as évek szocialista Magyarországa nemigen kedvezett ennek. Az első receptek egyike a t'hina, a szezámmagból készült mártogató volt, ami nélkül elképzelhetetlen az arab mezze - az előételek választéka.