Szezámmártás

T'hina, Tahina, Tahini

| Szezámmártás receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámmártás
Eszközök: citromnyomó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál szezámkrém
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 db citrom leve
ízlés szerint
néhány evőkanál víz

Elkészítés:

1. A szezámpasztát mártás állagúvá keverjük a citromlével és az apránként adagolt vízzel.

2. Hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, majd sóval ízesítjük.

Sok-sok éve már, hogy Szíriában jártunk cseregyakorlaton. Meghatározó időszak volt ez számomra, és nem csak azért, mert ekkor találkoztam először szemtől szemben az arab világgal, de azért is, mert meghozta kedvemet a főzéshez (előtte nem hogy a főzés, de még az evés sem érdekelt). Gyűjteni kezdtem az arab recepteket, ami nem volt egyszerű vállalkozás, a 80-as évek szocialista Magyarországa nemigen kedvezett ennek. Az első receptek egyike a t'hina, a szezámmagból készült mártogató volt, ami nélkül elképzelhetetlen az arab mezze - az előételek választéka.
Szezámmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 866 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szezámmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon