Csípős, thai tésztával töltött tekercs



Elkészítés:
1. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és öntsünk rá annyi forró - de nem forrásban lévő - vizet, amennyi ellepi. A csomagolásán levő utasítás szerint hagyjuk ázni, aztán szűrjük le.
2. Keverjük össze a fokhagymával, a gyömbérrel és a mentával. Sózzuk ízlés szerint.
3. Öntsük a kókusztejet egy kis lábosba, adjuk hozzá a szárított chilit és a zöldcitromlé felét. Melegítsük fel, és lassan forraljuk be a felére. Hagyjuk hűlni, aztán keverjük bele a halszószt.
4. A meghámozott, kimagozott és hosszú hasábokra vágott mangót egy tálban forgassuk össze a maradék lime-lével.
5. A tortillákat csomagoljuk két réteg éppen csak nedves papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
6. Tegyünk minden tortillára arányosan elosztva tésztát, mangót, sárgarépát, salátát és friss koriandert, és kanalazzunk a tetejükre 1-2 kanálnyi chilis kókusztejet. Tekerjük fel szorosan a tortillákat és tálaljuk őket melegen.