Tortellini brokkolival



Elkészítés:
1. A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és apró rózsákra szedjük. A szárát feldaraboljuk.
2. A brokkolit forrásban lévő sós vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük, de közben a főzőlevet felfogjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
3. A csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tortellinit. Alaposan lecsepegtetjük.
4. Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Ráöntünk 1,25 dl-nyit a brokkoli főzőlevéből, valamint a tejszínt. A mártást habverővel simára keverjük, majd 5 percig lassan főzzük. Sóval és cukorral ízesítjük.
5. A brokkolit és a tortellinit a mártásba tesszük, és összemelegítjük. A tésztát tányérokra szedjük, és megszórjuk a szeletelt mandulával.