Párolt zöldségek vermuttal



Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
2. Sütőpapírból 4 nagy lapot levágunk. Elosztjuk rajta a zöldségeket. Az oldalakat felhajtjuk, a sarkokat összezárjuk, hogy batyukat kapjunk.
3. Tálban összekeverjük a vermutot a zöldcitromlével, a reszelt zöldcitromhéjjal, sóval, borssal, pirospaprikával. A levet elosztjuk a zöldségeken. Mindegyik tetejére 1-1 kakukkfűágat teszünk. A papír tetejét összezárjuk.
4. A batyukat kukta vagy párolóedény párolóbetétjére helyezzük. Alá forró vizet öntünk, majd 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Friss kakukkfűággal díszítjük.