Párolt zöldségek vermuttal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt zöldségek vermuttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl száraz vermut
1 szál sárgarépa
10 dkg zsenge cukkini
4 ág friss kakukkfű
1 db zöldcitrom reszelt héja
4 evőkanál zöldcitromlé
4 fej apró szemű hagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit és az édesköménygumót felszeteljük, a sárgarépát hasábokra, a paprikát kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket összekeverjük.

2. Sütőpapírból 4 nagy lapot levágunk. Elosztjuk rajta a zöldségeket. Az oldalakat felhajtjuk, a sarkokat összezárjuk, hogy batyukat kapjunk.

3. Tálban összekeverjük a vermutot a zöldcitromlével, a reszelt zöldcitromhéjjal, sóval, borssal, pirospaprikával. A levet elosztjuk a zöldségeken. Mindegyik tetejére 1-1 kakukkfűágat teszünk. A papír tetejét összezárjuk.

4. A batyukat kukta vagy párolóedény párolóbetétjére helyezzük. Alá forró vizet öntünk, majd 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Friss kakukkfűággal díszítjük.

A sütőpapírcsomagok tetejét célszerű néhány öltéssel összevarrni, nehogy kinyíljanak a párolás közben.
Párolt zöldségek vermuttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 177 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Párolt zöldségek vermuttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
bevásárlólista