Rozsdás mártás

| , Burgonyás mártás receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rozsdás mártás
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg főtt tengeri hal
vagy
10 dkg burgonya
néhány szál sáfrány
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ha burgonyát használunk hozzá, akkor héjával együtt megfőzzük, lehéjazzuk, pépesítjük, ha halat, akkor villával jól összetörjük.

2. Mozsárban alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával, a sáfránnyal és az összezúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.

3. Vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat.

4. A citromlével "fellazítjuk".

Ez a recept számos változatban létezik, a mediterrán vidékeken például burgonya helyett főtt, tengeri halhúst használnak hozzá.
Rozsdás mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 215 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Rozsdás mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
ételfotó