Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Penne pianissimo



Elkészítés:
1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.
2. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a bacont illetve a karikákra vágott póréhagymát közepes lángnál, egyszer-kétszer megkeverve 5 percig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a tejszínt és a friss, felaprított bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután beletesszük a paradicsomkockákat is, és 2-3 percig egyenletesen forraljuk.
4. A tésztát nagy fazékban, forró sós vízben a szokásos módon (al dente - roppanósra) kifőzzük, majd leszűrjük.
5. Ezután a szószt máris a frissen kifőtt pennére kanalazzuk, elkeverjük és tálaljuk.