Penne paradicsomos-tejszínes szósszal

Penne pianissimo

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ¼ dl tejszín
50 dkg penne
4 nagyobb érett paradicsom
6 levél bazsalikom
1 szál póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 szelet baconszalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehámozzuk, a magokat kiskanállal kikaparjuk, majd apró kockákra daraboljuk.

2. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a bacont illetve a karikákra vágott póréhagymát közepes lángnál, egyszer-kétszer megkeverve 5 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a tejszínt és a friss, felaprított bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután beletesszük a paradicsomkockákat is, és 2-3 percig egyenletesen forraljuk.

4. A tésztát nagy fazékban, forró sós vízben a szokásos módon (al dente - roppanósra) kifőzzük, majd leszűrjük.

5. Ezután a szószt máris a frissen kifőtt pennére kanalazzuk, elkeverjük és tálaljuk.

Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Penne paradicsomos-tejszínes szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
bevásárlólista