Sajtos fánkocskák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos fánkocskák
Adag: 1 tepsi (30-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kockára vágott ementáli sajt
2 és fél dl égetett tészta
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük az égetett tésztát az alreceptben megadottak szerint, majd borssal fűszerezzük.

2. A tűzről levéve beledolgozzuk a tésztába a kis kockákra vágott sajt egy részét.

3. Sima végű nyomózsákkal galambtojásnyi fánkocskákat nyomunk a tésztából egy vajjal vékonyan kikent lemezre.

4. Megkenjük a tojással, és mindegyik fánkocskára néhány sajtkockát teszünk.

5. Betesszük a sütőbe és 200 fokon, kb. 20 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. Langyosan tálaljuk aperitif mellé, de természetesen önmagában és hidegen is finom.

Égetett tészta

Kép nélkül
2 db tojás
6 dkg búzaliszt
5 dkg kockára vágott vaj
1.25 dl víz
1 csipet
1 csipet kristálycukor

1. A lisztet sütőpapírra szitáljuk. 1,25 dl vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforrósítunk. Amikor a folyadék forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet (1.kép).

2. Fakanállal jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, amíg a sima tészta elválik az edény falától (2. kép).

3. Ismét levesszük a tűzről, és tálba töltjük. A tojásokat egy másik tálban kissé felverjük, és fakanállal apránként belekeverjük a tésztába (3. kép).

4. A kész tésztának simának, sűrűnek és fényesnek kell lennie (4. kép).

Kb. 38 dkg tésztát kapunk.

Sajtos fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Sajtos fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
szótár